top of page

Om meg

Carina Henske

Etter 20 år i kommunikasjonsbransjen og 4-års utdannelse i gestaltterapi fra Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, startet jeg i 2015 egen praksis som gestaltterapeut. Jeg jobbet flere år som terapeut og coach på fulltid, men har fra 2024 valgt å jobbe deltid. Jeg har praksis på Røa i Oslo noen dager i uken, og jobber som kommunikasjonsrådgiver de andre dagene. 

Carina Henske, gestaltterapeut MNGF

Som medlem av Norsk gestaltterapeutforening (MNGF) går jeg under tittelen gestaltterapeut MNGF, og sikrer deg som klient klagerett. Alle medlemmer i foreningen må følge krav til veiledning, profesjonell faglig oppdatering, etiske retningslinjer om taushetsplikt og behandling av klientens opplysninger.

Jeg er i tillegg akkreditert gestaltcoach MGPO og er medlem av Gestaltpraktiserende i organisasjoner (MGPO). Som gestaltterapeut MNGF og coach MGPO er jeg godkjent til å ha studenter som går på Norsk Gestaltinstitutt Høyskole i terapi og coaching.

Jeg har vært medlem i Faglig etisk råd i Norsk gestaltterapeutforening i perioden 2021-2024.

Oppfølging som terapeut og coach 

Jeg går jevnlig til veiledning for å få støtte i arbeidet jeg gjør sammen med mine klienter. I veiledning kan jeg ta opp utfordringer og få tilbakemeldinger fra veilederen og andre terapeuter og coacher. Taushetsplikten ivaretas under veiledning. Jeg er også pålagt å holde meg faglig oppdatert og ta videre- og etterutdanning.

Etterutdanning 

Jeg har etterutdanningen One-year International training program for gestalt therapists. I tillegg har jeg nivå én av Somatic Experiencing-utdanningen. Det er en kroppsbasert behandlingsform som tar sikte på å regulere det autonome nervesystemet. Våren 2022 ble jeg sertifisert kursholder i Kurs i bekymringsmestering. 

Varme og respekt 

Jeg ønsker å møte deg med varme, respekt og verdighet. Alle mennesker er unike og jeg jobber derfor på ulike måter avhengig av hvem jeg møter. Klientene som kommer til meg har forskjellige utgangspunkter og utfordringer, og jeg er vant til å arbeide med mange forskjellige temaer og problemstillinger. Det kan for eksempel være lav selvfølelse, utfordringer i parforhold, valg, stress,  egenomsorg, grensesetting, ensomhet, forventningspress, uro, selvutvikling, kommunikasjon eller utfordringer på jobb.

 

Psykologi

Jeg har en cand.mag-grad fra Universitetet i Oslo med psykologi, journalistikk, sosialantropologi og idéhistorie. Jeg har tidligere jobbet som kommunikasjonssjef, kommunikasjonsrådgiver og journalist, og har alltid vært opptatt av mennesker, relasjoner og hvordan vi påvirker hverandre.

 

Jeg er 50 år, er gift og har to tenåringer.

 

Se min Linkedin-profil for arbeidserfaring og utdannelse 

Norsk gestaltterapeutforening

Referanser fra klienter

Tiden med Carina var så utviklende og fin. Jeg ble bedre kjent med meg selv. Hun lærte meg å lytte innover og finne styrke i å stå i meg selv, mine valg og å uttrykke mine behov til andre. Hun jobbet mye med kroppsbevissthet og pust, og dette var en ny tilnærming for meg. Carina hjalp meg å bli mer venn med meg selv, og vi jobbet med aksept. Hun speilet meg, og vi hadde dialog fremfor at jeg bare åpnet meg og hun satt der taus slik som hos en tradisjonell psykolog. Carina stiller spørsmål og utfordrer, hele tiden på en støttende og styrkende måte. Jeg følte meg alltid trygg, og hun skapte et rom det jeg kunne være meg selv. Jeg kan på det varmeste anbefale Carina. Hun er en super støttespiller på din personlige reise. 

                                                                                                
Kvinne, 43 år 

Jeg begynte å gå til Carina i en periode hvor jeg ikke hadde grep om mitt eget liv, når alle knutene var blitt så stramme at jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere det. Carina er en terapeut som skaper det rommet hvor det er trygt å åpne opp. Det er akkurat som om hun ser mye mer enn hva jeg forstår, og gjennom samtale, spørsmål og øvelser har jeg funnet min egen vei og utviklet meg til å være mer tro mot meg selv og tryggere i mitt eget liv. Når jeg ser tilbake på disse to årene er jeg veldig takknemlig for det arbeidet hun gjør, det betyr veldig mye for meg. 

Kvinne, 38 år

 

Carina vekket tillit med en gang jeg møtte henne, på et punkt i livet hvor tillit var spesielt vanskelig for meg. Hun har blitt en trygg og god samtalepartner som evner å se og utfordre meg. Jeg har gått til flere typer terapeuter, men det er først etter å ha fått hjelp av Carina at jeg føler meg som personen jeg trives best med å være. Hennes metoder har lært meg å både lytte til kroppen og hodet mitt, og for første gang på veldig lenge føler jeg meg trygg på meg selv. Carinas tilbud er noe jeg unner alle som trenger noen å snakke med! 

Kvinne, 32 år

Takk for at du har hjulpet meg - og oss - gjennom et vanskelig år, og for at du har gitt meg tro på dagen og fremtiden!

 

Kvinne, 44 år

Carina er en utrolig trygg og god terapeut med ekte engasjement og omtanke. Hun tar godt vare på meg gjennom hele terapiprosessen. Det som kan være vondt og skummelt får en god og trygg ramme hos Carina, som gjør at det føles lettere og mindre skummelt å dele det innerste. Hun introduserer på en naturlig måte, ulike metoder og måter å jobbe på, for å oppnå den endringen eller innsikten jeg ønsker å nå. Jeg er så takknemlig for den gode støtten Carina har gitt meg og for alt det vi har fått til sammen gjennom terapien. Jeg vil anbefale henne på det varmeste.    

 

Kvinne, 28 år 

Carina er varm og lett å åpne seg for. Jeg føler meg alltid bedre etter en time med henne, samtidig som hun utfordrer meg og gir nye perspektiver. Hun skaper et trygt rom for å jobbe med ulike utfordringer.

 

Kvinne, 35 år 

Jeg er veldig glad for at jeg hadde Carina i en svært utfordrende tid i mitt liv. Jeg kan varmt anbefale henne.

 

Kvinne, 28 år 

Så lenge jeg kan huske har jeg hatt dårlig selvfølelse og en indre uro. Gjennom åpne og trygge samtaler med Carina har hun hjulpet meg med å forstå årsaken til utfordringene mine, i tillegg til å være en god veileder som alltid har noen gode verktøy på lur. Hos Carina følte jeg meg alltid hørt og tatt på alvor. Anbefaler virkelig samtaler med Carina.

Kvinne, 29 år

Jeg har gått til Carina i underkant av et år og er svært fornøyd med hvordan hun har nærmet seg mine utfordringer og måten vi jobber på. Carina fremstår som interessert, åpen, varm og proff i sitt møte med meg. Det gjør at jeg tørr og kan dele mindre og større utfordringer med henne. Carina tar meg alltid på alvor, hun er god til å lytte og gi råd, men hun er også god til å utfordre meg og mine tanker på en positiv måte. I løpet av tiden jeg har gått til Carina har jeg kommet meg videre med utfordringene jeg har, og lært en hel del om meg selv og egne tanke- og reaksjonsmønstre. Dette er kunnskap og verktøy som jeg er sikker på at vil gjøre livet litt enklere i fremtiden og som jeg alltid kommer til å prøve å bruke, og som jeg ikke ville kommet frem til uten støtte fra Carina. Basert på eget utgangspunkt med utfordringer knyttet til lav selvfølelse og selvtillit, usikkerhet og prestasjonspress i livet generelt, kan jeg på det varmeste anbefale Carina som terapeut.

 

Kvinne, 29 år

Carina er et godt menneske som evner å se deg som du er og utfordrer deg på nye måter. Hun er imøtekommende og svært tillitsskapende, praten går lett og ofte går timen «altfor fort». Hun er genuint opptatt av at du skal ha det bra og gjør alt hun kan for å støtte slik at du kan utvikle deg. Carina er å anbefale på det varmeste. 

Kvinne, 25 år

Hun er opptatt av meg. Opptatt av hva jeg føler. Akkurat nå. Jeg pleier ikke kalle meg et følelsesmenneske, men i møte med Carina har jeg fått oppleve at mye mer av meg selv og min vilje, er tilgjengelig i kroppen min. Tilgjengelig i følelseslivet som hun skaper et så åpent rom for i øyeblikkene vi er sammen. Carina har vært en avgjørende følgesvenn i vonde og viktige prosesser i mitt liv. Prosesser som handler om å de vonde valgene, de vanskelige forholdene, de vonde grensene som kan være så vanskelig å sette. Min erfaring er at perspektivene Carina gir, er verdt hver eneste krone.

 

Mann, 21 år

Carina ivaretar meg på en trygg og varm måte. Jeg føler meg til enhver tid sett og hørt. Å tilnærme meg det som rører seg i meg her og nå gir muligheten til forløsning. Carinas ivaretakelse gjør at jeg tør å gå inn i mine utfordrende og vanskelige følelser, og konfrontere dem for så å få forløst det jeg «sitter fast i». Det er til tider en magisk opplevelse å være i terapirommet. Etter timene hos henne er jeg alltid lettet både kroppslig og til sinns. Er utrolig takknemlig for støtten jeg får. Carina får meg til å våge. Ikke nøl med å ta kontakt. Jeg anbefaler henne på det varmeste.

 

Kvinne, 55 år 

 

 

Se flere referanser på min Facebook-side

Referanser
bottom of page