Om meg

Carina Henske

Etter 20 år i kommunikasjonsbransjen og 4-års utdannelse i gestaltterapi fra Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, startet jeg i 2015 egen praksis som gestaltterapeut. Jeg jobber nå som terapeut på fulltid med praksis på Røa i Oslo. Jeg kjenner meg takknemlig som får jobbe med mennesker på denne måten og ta del i ulike faser av livene deres.

Carina Henske, gestaltterapeut MNGF

 

Som medlem av Norsk gestaltterapeutforening (MNGF) går jeg under tittelen gestaltterapeut MNGF, og sikrer deg som klient klagerett. Alle medlemmer i foreningen må følge krav til veiledning, profesjonell faglig oppdatering, etiske retningslinjer om taushetsplikt og behandling av klientens opplysninger. Jeg er i tillegg medlem av Faglig etisk råd i Norsk gestaltterapeutforening. Som gestaltterapeut MNGF er jeg også godkjent til å ha studenter som går på Norsk Gestaltinstitutt Høyskole i terapi.

 

Oppfølging som terapeut  

Jeg går jevnlig til veiledning for å få støtte i arbeidet jeg gjør sammen med mine klienter. I veiledning kan jeg ta opp utfordringer og få tilbakemeldinger fra veilederen og andre terapeuter. Taushetsplikten ivaretas under veiledning. Jeg er også pålagt å holde meg faglig oppdatert og ta videre- og etterutdanning. Våren 2021 fullførte jeg videreutdannelse i traumeterapi. Nå er jeg i gang med en 3-årig utdannelse i Somatic Experiencing. Det er en kroppsbasert behandlingsform som tar sikte på å regulere det autonome nervesystemet. Jeg har også kurs fra Vivat i førstehjelp ved selvmordsfare.

Jeg ønsker å møte deg med varme, respekt og verdighet. Alle mennesker er unike og jeg jobber derfor på ulike måter avhengig av hvem jeg møter. Klientene som kommer til meg har forskjellige utgangspunkter og utfordringer, og jeg er vant til å arbeide med mange forskjellige temaer og problemstillinger. Det kan for eksempel være lav selvfølelse, utfordringer i parforhold, valg, traumer, egenomsorg, grensesetting, ensomhet, forventningspress, stress, uro, angst, nedstemthet, spiseforstyrrelser, selvskading eller kommunikasjon.

 

Psykologi

Jeg har en cand.mag-grad fra Universitetet i Oslo med psykologi, journalistikk, sosialantropologi og idéhistorie. Jeg har tidligere jobbet som kommunikasjonssjef, kommunikasjonsrådgiver og journalist, og har alltid vært opptatt av mennesker, relasjoner og hvordan vi påvirker hverandre.

 

Jeg er 47 år, er gift og har to tenåringer.

 

Se min Linkedin-profil for arbeidserfaring og utdannelse 

Norsk gestaltterapeutforening

Referanser fra klienter

Carina er en utrolig trygg og god terapeut med ekte engasjement og omtanke. Hun tar godt vare på meg gjennom hele terapiprosessen. Det som kan være vondt og skummelt får en god og trygg ramme hos Carina, som gjør at det føles lettere og mindre skummelt å dele det innerste. Hun introduserer på en naturlig måte, ulike metoder og måter å jobbe på, for å oppnå den endringen eller innsikten jeg ønsker å nå. Jeg er så takknemlig for den gode støtten Carina har gitt meg og for alt det vi har fått til sammen gjennom terapien. Jeg vil anbefale henne på det varmeste.    

 

Kvinne, 28 år 

Carina er varm og lett å åpne seg for. Jeg føler meg alltid bedre etter en time med henne, samtidig som hun utfordrer meg og gir nye perspektiver. Hun skaper et trygt rom for å jobbe med ulike utfordringer.

 

Kvinne, 35 år 

Jeg er veldig glad for at jeg hadde Carina i en svært utfordrende tid i mitt liv. Jeg kan varmt anbefale henne.

 

Kvinne, 28 år 

Carina vekket tillit med en gang jeg møtte henne, på et punkt i livet hvor tillit var spesielt vanskelig for meg. Hun har blitt en trygg og god samtalepartner som evner å se og utfordre meg. Jeg har gått til flere typer terapeuter, men det er først etter å ha fått hjelp av Carina at jeg føler meg som personen jeg trives best med å være. Hennes metoder har lært meg å både lytte til kroppen og hodet mitt, og for første gang på veldig lenge føler jeg meg trygg på meg selv. Carinas tilbud er noe jeg unner alle som trenger noen å snakke med! 

Kvinne, 32 år

Jeg har gått til Carina i underkant av et år og er svært fornøyd med hvordan hun har nærmet seg mine utfordringer og måten vi jobber på. Carina fremstår som interessert, åpen, varm og proff i sitt møte med meg. Det gjør at jeg tørr og kan dele mindre og større utfordringer med henne. Carina tar meg alltid på alvor, hun er god til å lytte og gi råd, men hun er også god til å utfordre meg og mine tanker på en positiv måte. I løpet av tiden jeg har gått til Carina har jeg kommet meg videre med utfordringene jeg har, og lært en hel del om meg selv og egne tanke- og reaksjonsmønstre. Dette er kunnskap og verktøy som jeg er sikker på at vil gjøre livet litt enklere i fremtiden og som jeg alltid kommer til å prøve å bruke, og som jeg ikke ville kommet frem til uten støtte fra Carina. Basert på eget utgangspunkt med utfordringer knyttet til lav selvfølelse og selvtillit, usikkerhet og prestasjonspress i livet generelt, kan jeg på det varmeste anbefale Carina som terapeut.

 

Kvinne, 29 år

Carina er et godt menneske som evner å se deg som du er og utfordrer deg på nye måter. Hun er imøtekommende og svært tillitsskapende, praten går lett og ofte går timen «altfor fort». Hun er genuint opptatt av at du skal ha det bra og gjør alt hun kan for å støtte slik at du kan utvikle deg. Carina er å anbefale på det varmeste. 

Kvinne, 25 år

Hun er opptatt av meg. Opptatt av hva jeg føler. Akkurat nå. Jeg pleier ikke kalle meg et følelsesmenneske, men i møte med Carina har jeg fått oppleve at mye mer av meg selv og min vilje, er tilgjengelig i kroppen min. Tilgjengelig i følelseslivet som hun skaper et så åpent rom for i øyeblikkene vi er sammen. Carina har vært en avgjørende følgesvenn i vonde og viktige prosesser i mitt liv. Prosesser som handler om å de vonde valgene, de vanskelige forholdene, de vonde grensene som kan være så vanskelig å sette. Min erfaring er at perspektivene Carina gir, er verdt hver eneste krone.

 

Mann, 21 år

Carina ivaretar meg på en trygg og varm måte. Jeg føler meg til enhver tid sett og hørt. Å tilnærme meg det som rører seg i meg her og nå gir muligheten til forløsning. Carinas ivaretakelse gjør at jeg tør å gå inn i mine utfordrende og vanskelige følelser, og konfrontere dem for så å få forløst det jeg «sitter fast i». Det er til tider en magisk opplevelse å være i terapirommet. Etter timene hos henne er jeg alltid lettet både kroppslig og til sinns. Er utrolig takknemlig for støtten jeg får. Carina får meg til å våge. Ikke nøl med å ta kontakt. Jeg anbefaler henne på det varmeste.

 

Kvinne, 55 år 

 

 

Se flere referanser på min Facebook-side